Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Reinier Durgé

Reinier Durge

Reinier heeft nationaal en internationaal ervaring als kok c.q. chef-kok, afgestudeerd aan de Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool Amsterdam. Onderscheiden met een eervolle vermelding van de Johan Van de Sanden Prijs voor het VMBO. Bevoegd Docent Consumptieve beroepen.

Doordat ik naast het messen slijpen mijn hele leven heb gekookt, weet ik precies hoe een kok zijn messen geslepen wil hebben.

Al sinds jaar en dag slijp ik messen voor Ziekenhuizen, Verpleeginstellingen, Grote Cateraars, maar ook de Toprestaurants weten mij te vinden.

Ik slijp al sinds 1973 koks messen en tafelbestek door heel Nederland. Destijds met mijn vader.
Mijn sterke kant is dat ik het meestal “kostbare materiaal” in overleg klaar maak op locatie. Daarvoor heb ik mijn apparatuur zo laten construeren dat het handzaam is geworden Het materiaal hoeft de deur dus niet uit. Dit heeft als voordeel dat de klant vinger aan de pols en inspraak kan houden over zijn of haar materiaal. Zo blijft het messen slijpen een transparante gebeurtenis en scheidt het kaf zich van het koren.
De kosten en het werk wordt vooraf besproken zo komt er niemand voor verassingen te staan

Geschiedenis

Mijn vader bracht in 1954 de golfsnede van Duitsland naar Nederland.

Met zijn vooropleiding in de metaal leerde hij in korte tijd het vak messen slijpen van meester-slijper Piccard in Solingen. Deze kennis heeft hij later weer op mij overgebracht Er waren in die tijd eigenlijk alleen maar Messen van het Merk Sola en Gero. Deze waren zonder golf en werden regelmatig in de fabriek geslepen. Dus was er een gat in de markt en zodoende heeft hij de golfsnede in Nederland op de kaart gezet.

opa
Samen met zijn toenmalige compagnon Max Grim hebben ze enorme klussen binnengehaald.
Alleen al bij de Koninklijke Marine 40.000 , Maatschappij Nederland destijds alle Albert-Corners van Albert Hein, etc.
Dat was hard werken in die tijd. De messen werden destijds geslepen voor fl. 0,20 per stuk.
Al vroeg moest ik met mijn vader mee op pad, hij leerde mij al heel vroeg het slijpers vak.
Dat ging zo in die tijd.

Toen ik 15 jaar was kocht hij voor mij een overhemd een colbert en een stropdas en stuurde hij mij bij Bols in Nieuw Vennep naar binnen.
Ik kreeg de opdracht mee om werk los te praten. Bleu en zonder zelfvertrouwen deed ik mijn best. Het lukte niet, later denk je erover na ik was gewoon te jong om het vertrouwen te winnen bij een klant.

Maar nu jaren later en een schat aan ervaring ken ik inmiddels de klappen van de zweep.


Reinier in actie