Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Recepten


Gevulde artisjokbodem


ingredienten voor 1 persoon
- 1 artisjok
- 1 citroen
- Bindtouw
- 10 gr. zout
- 2 eetlepels olijfolie
- Voor de ratatouille peper, zout takje tijm, Roosmarijn, lavendel, laurier en knoflook


Materiaal.
- Slijpplank
- Koks mes
- Afvalbakje
- Kookpan
- bindtouw

Bereiding.
- - Neem een groot en goed scherp mes. Snijd eerst de citroen doormidden. - neem de artisjok in je linker hand en snijd en de steel eraf. - Wrijf de open onderkant onmiddellijk in met de halve citroen. - Leg de artisjok op het aanrecht en snijdt van bovenkant de bladeren de punten horizontaal af van de top van de artisjok.
- Het mooiste wordt hij als je hem opbindt met een touwtje een plakje citroen onder en een plakje citroen boven
- Neem een pan met ruim water en zout, breng aan de kook en doe beide overige citroenhelften erin, samen met een scheut olijfolie.
- Doe de artisjok in kokende water.
- Laat ongeveer een uur koken. Als je de bladeren uit de artisjok kan trekken is deze gaar. Controleer ieder kwartier.
- Spoel de artisjok koud
- De bladeren kun je een voor een uit de artisjok trekken en uitzuigen eventueel dopen in een heerlijke mosterddressing of andere saus. Heerlijk bij de borrel.
- Later als alle blaadjes eruit zijn blijft er een harige punt over met de heerlijke artisjok bodem. Snijd de haartjes rondom naar het midden af.
- Vul de bodem met Hollandse garnalen en een cocktailsaus. Of garnalen met een beetje mayonaise en een fijn gesneden appeltje met versgemalen peper.
- Of zoals hier Grill de bodem van de artisjok kort in een grilpan.
- Maak een ratatouille van paprika rood,groen,geel,aubergine,courgette en gepelde tomaat
- Bak er een biefstukje bij
- Garneer met de kruiden die je gebruikt