Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Vis Recepten


Chinese garnalen


ingredienten voor 4 personen
- 12 grote gamba`s
- 1 cm verse geschilde gember
- 1 verse rode peper
- 4 knoflooktenen fijn gesneden
- 100 cc. Lichte sojasaus
- ½ glas Chinese rijstwijn
- 1 Thee lepel flavored Wasabi sesam zaadjes (garnering)
- 1 theelepel fleur de bleuet (garnering)
- 12 mini takjes verse tijm (garnering)
- 1 gram zout
- 12 druppels vegetarian stir-fry sauce (Toko). (garnering)

Materiaal.
- Snijplank
- Koksmes
- Grill
- Bekken
- Afdekfolie

Bereiding.
- Maak de gamba`s schoon maar laat de kop en de staart zitten.
- Ontdoe de gamba`s van hun darmkanaaltje.
- Marineer de gamba`s, in een bekken met de fijngesneden gember, sojasaus, fijn gesneden peper, fijngesneden knoflook, zout.
- Plaats het afgedekt twee uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
- Gril de gamba`s twee minuten op beide kanten op een kokend hete grill.
- Plaats wat atjar komkommer op een bordje.
- Dresseer de gamba`s hierop.
- Afgarneren met de oestersaus met sesamzaad.
- Voeg de tijm en fleur de bleuet toe.

atjar komkommer

ingredienten voor 4 personen
- 1 komkommers
- 100 cc. water
- 25 cc. Azijn
- 25 gram suiker
- ½ afgestreken theelepel kurkuma/koenjit
- 4 gebroken pimentkorrels
- 1 gram zout
- ½ verse rode peper klein gesneden
- 1 eetlepels gembersiroop
- ½ kaneelstokje

Materiaal.
- Slijpplank
- Koksmes
- Dunschiller
- Keukenmachine
- Afvalbakje
- kookpan

Bereiding.
- Schil de komkommer met een dunschiller.
- Snijd de komkommer op de dunste stand van de keukenmachine in plakjes
- Kook het water met de azijn, suiker, kurkuma, pimentkorrels, gesneden rode peper, zout, gembersiroop 10 minuten tot de smaken zijn afgegeven.
- Proef of de of je het lekker vindt, voeg eventueel suiker of zout toe.
- Doe de komkommerplakjes erbij en breng het roerend aan de kook.
- Als de atjar kookt, meteen van het vuur halen een kaneelstokje toevoegen en snel terugkoelen.

Kritieke punten
- Het is belangrijk dat de plakjes komkommer bij het koken goed van elkaar loskomen zodat de smaken zich optimaal kunnen verdelen.
- Meteen van het vuur halen omdat anders de komkommer te gaar wordt.


Rauwe zalm met een Japanse dressing


ingredienten
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn
- ½ theelepel Thaise vissaus
- ½ theelepel verse fijngesneden gember
- ¼ theelepel verse fijngesneden knoflook
- Enkele snippers verse rode peper
- Lavendelbloemen
- 125 gr super verse Schotse of Canadese zalm

Materiaal.
- Vlijmscherp mes
- Snijplank

Bereiding.
- Verse gefileerde zalm zo dun snijden als gerookte
- Dressing maken van sojasaus, Thaise vissaus rijstwijn, gember, knoflook
- Leg de zalm in dunne plakken rommelig op het bord (vol)
- In het midden wat fijn gesneden zalm
- Dressing draperen
- Garneren met de snippers verse rode peper
- Garneren met de lavendel bloemen

Kritieke punten
- Dit gerecht niet lang laten staan omdat dan de dressing te veel in de zalm trekt

Luxe Zalmsalade

ingredienten 15 tot 20 personen
- 1 kg uiterst verse Canadese zalmfilet zonder graat
- 3 Granny-Smith appel julienne
- 6 Gekookte eieren brunoise
- 300 gr Aardappel brunoise gesneden en gekookt
- 1 afgestreken eetlepel Mosterd Poupon
- 1 eetlepel Suiker
- Zwarte peper
- Zout
- 2 glazen Japanse Sake
- 1 takje Roosmarijn
- 6 blaadjes verse Laurier
- 1 takje lavendel
- 10 gebroken 4 Seizoen peperkorrels
- Verse visbouillon
- Schone ui, prei, winterpeen,

Materiaal.
- Snijplank
- Koks mes
- Schilmesje of econoom
- Krabbertje
- Afvalbakje
- Garde
- Bekken voor de mayonaise
- Kookpan of braadslee
- Eventueel aluminiumfolie om af te dekken tijdens het pocheren.
- Kom of schaal om het geheel te mengen.
- Schaal om te presenteren

Bereiding.
- Maak een court bouillon van Japanse Sake, Roosmarijn, laurier, lavendel, 4 seizoen peperkorrels, verse visbouillon, schone ui, prei, winterpeen en zout.
- Pocheer de zalm hierin op 80 ̊C gaar
- Laat deze afkoelen in de bouillon.
- Maak een verse mayonaise met olijfolie
Ingrediënten Mayonaise
Basis recept na gelang hoeveelheid
- 150 gram olijf olie
- ½ eetlepel azijn
- 1 eidooier
- Peper
- Zout
- mosterd

Werkwijze
- Klop de dooier met het zout, peper, azijn en mosterd tot een geheel.
- Voeg onder voortdurend kloppen de olie druppelsgewijs aan de eidooier toe
- Blijf kloppen tot de olie er allemaal inzit en het een dikke massa is geworden.(mayonaise)
- Meng het geheel en maak op smaak met de suiker en de Poupon mosterd, zwarte peper en zout