Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Smoothies en Shakes


                            Tips
Vruchten- Fruitsapjes en Groentedrankjes

                 Vers of Diepvries Fruit en Groente.
Het is lekker om verse vruchten, fruit en groentes te gebruiken, maar ook vruchten en groente uit de diepvries zijn geschikt om deze smoothies en shakes te maken. Als er veel pitjes inzitten, laat de vruchten/groenten dan eerst ontdooien en wrijf deze vervolgens door een zeef

Bananensap met Citroen,Honing en Koriander


Ingrediënten voor 2 glazen
- 1 citroen
- 2 bananen
- 1 eetlepel honing
- halve theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
- 2 dl magere yoghurt
- 2 blaadjes korianderblad

Bereiding Bananensmoothie
- Boen de citroen schoon onder stromend water
- Rasp de schil er dun af en pers de vrucht uit
- Pel de bananen en snij ze in plakjes
- Doe de banaan met het citroensap, de honing en de koriander in de blender
- Pureer alles op de hoogste stand
- Voeg de yoghurt toe en laat de blender draaien tot er een schuimige shake ontstaat
- Schenk de shake in twee glazen en verdeel de citroenrasp erover
- Garneer tenslotte met het korianderblad

Grapefruit & Cranberrysap


Ingrediënten voor 2 glazen
- 2 rode grapefruits
- ca. 1½ dl cranberrysap
- 4 fijngehakte muntblaadjes
- Eventueel 1 eetlepel grenadine (limonadesiroop)

Bereiding Grapefruit & Cranberrysap
- Koel de grapefruits en het cranberrysap minimaal een uur in de koelkast
- Halveer de grapefruits en pers ze uit
- Roer het cranberrysap en de munt erdoor en verdeel het mengsel over twee glazen
- Als je het sap te zuur vindt, kun je het zoeter maken met de grenadine (limonadesiroop)
- Serveer ijskoud.

Peren & Bosvruchtenshake


Ingrediënten voor 2 glazen
- 100 gram bosvruchten (diepvries of vers)
- 2 Doyenne du Comice peren
- 2 dl halfvolle yoghurt
- Eventueel een zoetstof

Bereiding Peren & Bosvruchtenshake
- Laat de bosvruchten ontdooien en wrijf ze door een zeef
- Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij ze in stukjes
- Doe de stukjes peer met de gezeefde bosvruchten en de yoghurt in de blender en laat deze op volle toeren draaien
- Voeg suiker naar smaak toe
- Serveer ijskoud

Tropische Vruchtenshake


Ingrediënten voor 2 glazen
- 1 mango
- 1 banaan
- 2 Grany Smth appels
- 2 perssinaasappels
- 2 passievruchten


Bereiding Tropische Vruchtenshake
- Schil de mango, appel pel de banaan
- Snij de vruchten in stukjes
- Pureer de mango en de banaan in een blender
- Pers de sinaasappels uit
- Voeg het appel- en sinaasappelsap aan het mangomengsel toe en laat de blender kort draaien
- Halveer de passievruchten en lepel ze leeg
- Verdeel de shake over twee glazen en roer het vruchtvlees van de passievruchten er als garnituur doorheen
- Serveer ijskoud

Avocado & Komkommer Smoothie


Ingrediënten voor 2 glazen
- halve komkommer
- 1 limoen
- 1 avocado
- 2 bollen limoensorbetijs


Bereiding Avocado & Komkommer Smoothie
- Schil de komkommer, snij hem in stukjes en blender deze zeer fijn
- Giet het in een zeef en vang het vocht op
- Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af
- Pers de limoen uit
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil van de helften
- Snij de avocado in stukken en pureer het vruchtvlees met het limoensap in een blender
- Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien
- Schenk de smoothies in twee glazen
- Verdeel het ijs erover en bestrooi de drankjes met de limoenrasp
- Serveer direct

Bleekselderij & Sinaasappeldrank


Ingrediënten voor 2 glazen
- 2 appels
- 2 stengels bleekselderij
- 2 perssinaasappels



Bereiding Bleekselderij & Sinaasappeldrank
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de rest in stukjes
- Verwijder de draden van de stelen en snij de bleekselderij in stukjes
- Doe de appel en de bleekselderij in de blender en blender zeer fijn
- Pers de sinaasappel uit schenk ook deze in de blender
- Blender het geheel nog een halve minuut
- Schenk het geheel door een zeef elkaar en schenk het mengsel in twee glazen
- Serveer ijskoud

Komkommer & Tomatensap


Ingrediënten voor 2 glazen
- Halve komkommer
- 2 dl groentetomatensap
- halve eetlepel fijngesneden basilicum
- groene tabasco
- 2 kleine cherrytomaatjes
- 2 toefjes basilicum voor de garnering



Bereiding Komkommer & Tomatensap
- Schil de komkommer en snij deze in stukjes hak hem in stukjes
- Doe de komkommer in de blender en blender zeer fijn
- Roer de tomatensap en de fijngehakte basilicum erdoor
- Schenk het sap door een zeef in twee glazen en druppel er wat tabasco naar smaak bij
- Prik de cherrytomaatjes op de prikkers en garneer de drankjes hiermee samen met toefjes basilicum