Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Salade Recepten


Salade Caprese


ingredienten voor 4 personen
- 2 grote bollen originele Mozzarella (buffelkaas)
- 2 grote rijpe trostomaten
- 1 rode stevige trostomaat (garnering)
- 3 blaadjes blauwe basilicum
- 2 topjes blauwe basilicum
- 1 bos verse basilicum
- 1 doosje rode rijpe snoeptomaatjes
- 1 bakje mini mozzarella
- Olijfolie extra Virgin
- Balsamico azijn
- Vers gemalen peper/zout

Materiaal.
- Slijpplank
- Koksmes
- Afvalbakje
- Kookpannetje
- Bakje met ijswater
- Mooie schaal

Bereiding.
- Haal het kroontje uit de twee tomaten en snijd met een mesje een kruisje in het velletje voorzichtig aan de onderkant van de tomaat
- Doe ze een in een pannetje met kokend water tot er zich een barst in het vel laat zien.
- Doe ze daarna direct in ijswater
- Pel de twee tomaten
- Snijd ze in dunne gelijke plakken
- Snijd de mozzarella in dunne gelijke plakken
- Leg ze beurtelings op een schaal en waaier uit
- Schil de laatste tomaat dun en laat de schil hierbij heel.
- Draai voorzichtig de schil op tot een roosje, en garneer met de blauwe basilicumblaadjes.
- Snijd de snoeptomaatjes en de minimozzarella in partjes en maak er een salade van.
- Dresseer op de schaal
- Maal verse peper en zout , druppel wat olie en azijn over het geheel.


Nicoisesalade (salade nicoise)


ingredienten per persoon
- 40 gram krielaardappelen (schoon)
- 40 gram haricot vertes
- 40 gram tomaten quartiers
- Paprika rood, groen, geel 60 gram
- 5 zwarte olijven
- 1 rode uien
- 25 gram tonijn
- ¼ dl vinaigrettesaus
- 1 teentje verse knoflook

- Garnering
- Iceberg sla
- 1 hard gekookt ei
- 2 ansjovis filets
- Wat kapertjes

Materiaal.
- Koks mes
- Snijplank
- Afvalbakje
- 2 Kookpannen
- Lepel

Bereiding.
- Aardappels wassen en koken, snijden
- Haricot vertes reven, blancheren.
- Tomaten pliceren, in quartiers snijden.
- Paprika in julienne snijden
- Rode uien in ringen snijden
- Tonijn verbrokkelen
- Alle ingrediënten vermengen en aanmaken met vinaigrettesaus en knoflook
- Garneren met partjes ei, kappertjes olijven


Kritieke punten
- niet te gaar koken