Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Recepten


Salade Caprese


ingredienten voor 4 personen
- 2 grote bollen originele Mozzarella (buffelkaas)
- 2 grote rijpe trostomaten
- 1 rode stevige trostomaat (garnering)
- 3 blaadjes blauwe basilicum
- 2 topjes blauwe basilicum
- 1 bos verse basilicum
- 1 doosje rode rijpe snoeptomaatjes
- 1 bakje mini mozzarella
- Olijfolie extra Virgin
- Balsamico azijn
- Vers gemalen peper/zout

Materiaal.
- Slijpplank
- Koksmes
- Afvalbakje
- Kookpannetje
- Bakje met ijswater
- Mooie schaal

Bereiding.
- Haal het kroontje uit de twee tomaten en snijd met een mesje een kruisje in het velletje voorzichtig aan de onderkant van de tomaat
- Doe ze een in een pannetje met kokend water tot er zich een barst in het vel laat zien.
- Doe ze daarna direct in ijswater
- Pel de twee tomaten
- Snijd ze in dunne gelijke plakken
- Snijd de mozzarella in dunne gelijke plakken
- Leg ze beurtelings op een schaal en waaier uit
- Schil de laatste tomaat dun en laat de schil hierbij heel.
- Draai voorzichtig de schil op tot een roosje, en garneer met de blauwe basilicumblaadjes.
- Snijd de snoeptomaatjes en de minimozzarella in partjes en maak er een salade van.
- Dresseer op de schaal
- Maal verse peper en zout , druppel wat olie en azijn over het geheel.

Rauwe zalm met een Japanse dressing


ingredienten
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel rijstwijn
- ½ theelepel Thaise vissaus
- ½ theelepel verse fijngesneden gember
- ¼ theelepel verse fijngesneden knoflook
- Enkele snippers verse rode peper
- Lavendelbloemen
- 125 gr super verse Schotse of Canadese zalm

Materiaal.
- Vlijmscherp mes
- Snijplank

Bereiding.
- Verse gefileerde zalm zo dun snijden als gerookte
- Dressing maken van sojasaus, Thaise vissaus rijstwijn, gember, knoflook
- Leg de zalm in dunne plakken rommelig op het bord (vol)
- In het midden wat fijn gesneden zalm
- Dressing draperen
- Garneren met de snippers verse rode peper
- Garneren met de lavendel bloemen

Kritieke punten
- Dit gerecht niet lang laten staan omdat dan de dressing te veel in de zalm trekt