Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Vruchten ijs

Aardbeienijs


Ingrediënten
- 300 g verse aardbeien
- 130 g kristalsuiker
- 1 el citroensap
- 150 cc ongeklopte slagroom
- 50 cc volle melk


Bereiding Aardbeienijs
- Was de aardbeien en pureer ze met de suiker en het citroensap.
- Roer de aardbeienpuree goed door de slagroom en de melk.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 25-35 minuten.
- In plaats van aardbeienkunt u ook bosbessen gebruiken.
- Eventueel kunt de pitjes uit de aardbeien-/bosbessenpuree zeven

Bananenijs


Ingrediënten
- 2300 g rijpe, geschilde bananen
- sap van een halve citroen
- 115 g kristalsuiker
- ½ tl vanillesuiker
- 150 cc ongeklopte slagroom
- 50 cc volle melk


Bereiding Bananenijs
- Pureer de bananen met de suiker, vanillesuiker en citroensap.
- Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Frambozen-bessenijs

 
Ingrediënten

- 100 g rode bessen - 100 g frambozen
- 150 g kristalsuiker
- 1 tl vanillesuiker
- 100 cc ongeklopte slagroom
- 100 cc volle melk

Bereiding Frambozen-bessenijs
- Ris de bessen en was ze samen met de frambozen.
- Pureer het fruit met suiker en vanillesuiker.
- Zeef de pitjes eruit en vermeng de puree met de slagroom en de melk.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Gemberroomijs met honing

 
Ingrediënten
- 4 eidooiers
- 2 el honing
- 50 g gehakte gembernootjes
- 3 el gembersiroop
- 250 cc volle melk
- 250 cc ongeklopte slagroom


Bereiding Gemberroomijs met honing
- Klop de eierdooiers op tot ze licht en schuimig zijn.
- Neem een pan met dikke bodem en spoel deze met koud water om (niet afdrogen).
- Verwarm in deze pan al roerend de melk met de honing.
- Neem als de melk bijna kookt de pan van het vuur.
- Giet al roerend de losgeklopte eidooiers in de hete melk.
- Zet de pan op een laag vuur en roer het mengsel tot het dik wordt.
- Niet laten doorkoken!
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Vermeng het afgekoelde mengsel met de slagroom, gehakte gember en gembersiroop.
- Goed roeren.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 30-40 minuten.


Yoghurt-vanilleroomijs

 
Ingrediënten
- 375 cc yoghurt
- 175 cc ongeklopte slagroom
- 90 g kristalsuiker
- 10 g vanillesuiker



Bereiding Yoghurt-vanilleroomijs
- Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker bijna stijf.
- Voeg de yoghurt toe, goed mengen.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 35-45 minuten.


Mango-ijs

 
Ingrediënten
- 350 g rijpe mango's (gewogen zonder schil en pit)
- 110 g kristalsuiker
- ½ tl vanillesuiker
- 200 cc volle melk


Bereiding Mango-ijs
- Pureer de mango en zeef de puree.
- Vermeng het met de suiker, vanillesuiker en melk.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 25-36 minuten.


Abrikozen-perzikenijs


Ingrediënten
- 150 g abrikozen (zonder pit, met schil)
- 150 g perziken (zonder pit, met schil)
- 125 g kristalsuiker
- ½ el citroensap
- 200 cc volle melk

Bereiding Abrikozen-perzikenijs
- Pureer de vruchten met suiker en citroensap.
- Vermeng de puree met de melk.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 25-25 minuten.
- In plaats van abrikozen en perziken kunt u ook aardbeien en bessen gebruiken.


Yoghurt-vruchtenijs


Ingrediënten
- 100 g frambozen
- 100 g aardbeien
- 250 cc yoghurt
- 150 g kristalsuiker
- 1 el citroensap.


Bereiding Yoghurt-vruchtenijs
- Pureer het fruit met de suiker en zeef de puree.
- Vermeng de yoghurt met het citroensap en voeg er de vruchtenpuree aan toe.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 30-40 minuten.


Vanille-ijs


Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 10 g vanillesuiker
- 350 cc volle melk
- 125 cc ongeklopte slagroom



Bereiding Vanille-ijs
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot licht en schuimig.
- Neem een pan met dikke bodem en spoel deze om met koud water (niet afdrogen).
- Verwarm al roerend de melk in deze pan.
- Neem als de melk bijna kookt de pan van het vuur en giet al roerend de losgeklopte eieren bij de hete melk.
- Zet de pan op laag vuur.
- Roer het mengsel totdat het dik wordt.
- Neem de pan van het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Vermeng met de slagroom.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 25-35 minuten.


Chocolade-hazelnootijs


Ingrediënten
- 50 g pure chocolade
- 30 g geroosterde, fijngemalen hazelnoten
- 1 eidooier
- 120 g kristalsuiker
- 1 tl vanillesuiker
- ½ tl oploskoffie
- 150 cc ongeklopte slagroom
- 250 cc halfvolle of volle melk



Bereiding Chocolade-hazelnootijs
- Neem een pan met dikke bodem en spoel deze om met koud water (niet afdrogen).
- Verwarm de melk met de chocolade en de oploskoffie in deze pan op een laag vuur.
- Hierbij de melk voortdurend roeren.
- Neem de pan van het vuur als de chocolade gesmolten is.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Vermeng in een kom de eidooier met de suiker, vanillesuiker en slagroom.
- Giet al roerende dit mengsel bij de gesmolten chocolade.
- Voeg de hazelnoten toe en meng goed.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 35-45 minuten.



Koffie-ijs


Ingrediënten
- 1 eidooier
- 125 g kristalsuiker
- 6 g oploskoffie
- 2 g cacaopoeder
- ½ tl vanillesuiker
- 250 cc volle melk
- 200 cc ongeklopte slagroom




Bereiding Koffie-ijs
- Neem een pan met dikke bodem en spoel deze om met koud water (niet afdrogen).
- Verwarm in deze pan de melk met de suiker en los hierin de koffie en cacaopoeder op.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop in een kom de eidooier met de vanillesuiker tot schuimig.
- Giet de slagroom met het koffie-cacaomengsel bij de eidooier en roer goed.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 35-45 minuten.



Butterscotch-roomijs


Ingrediënten
- 100 g bruine suiker
- 30 g boter
- 2 eidooiers
- 250 cc ongeklopte slagroom
- 150 cc melk
- 50 cc water


Bereiding Butterscotch-roomijs
- Neem een pan met dikke bodem.
- Doe hierin de suiker en boter en blijf voortdurend roeren.
- 1 minuut laten doorkoken.
- Water toevoegen.
- Laat het op een laag vuur 5 minuten doorkoken tot het stroperig is geworden (af en toe omroeren).
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop in een kom de eidooiers los.
- Voeg al roerend de slagroom, de melk en de suikerstroop toe en meng goed.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 25-35 minuten.


Chocolade-mintroomijs


Ingrediënten
- 150 g chocoladekorrels - 150 cc volle melk - 150 cc ongeklopte melk - 20 g suiker - 3 eidooiers - 20 blaadjes mint


Bereiding Chocolade-mintroomijs
- Klop de eidooiers met de suiker tot licht en schuimig. - Neem een pan met dikke bodem en spoel deze om met koud water (niet afdrogen). - Verwarm in deze pan al roeren de chocola met de melk. - Als de chocola gesmolten is neemt u de pan van het vuur. - Giet al roerend de losgeklopte eidooiers erbij. - Ze de pan op laag vuur en roer tot het mengsel dik wordt. - Niet laten doorkoken. - Laat afkoelen tot kamertemperatuur. - Vermeng met de slagroom. - Voeg 20 blaadjes fijngesneden verse mint toe.
- Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.
- Bereidingstijd: 25-35 minuten.