Speciale Recepten
ingredienten voor 4 personen
- 2 rijpe avocado`s
- ½ ui gesnipperd
- 2 takjes gehakte peterselie
- 12 Kappertjes
- Van elk, 2 takjes gehakte kervel, dragon, bieslook
- 12 eetlepels olie
- 4 eetlepels azijn
- Peper, zout
- 4 eieren hard gekookt
Materiaal.
- Snijplank
- Koks mes
- Lepel
- Bekken
- Garde
- Eiersnijder
- Cocktailglazen
Bereiding.
- Roer alle ingrediënten goed samen zodat het zich een emulsie (één geheel) gaat vormen
- Pel de eieren en haal ze twee keer door de eiersnijder om blokjes te maken
- Snijd de avocado`s door en haal de pit eruit
- Lepel het vruchtvlees uit de schil
- Meng het ei en de vinaigrettesaus door het avocadovruchtvlees
- Doe de schil in de cocktailglazen en verdeel de aangemaakte avocado hierover.
- Garneer met een takje basilicum een eetbare bloem en een vlindertje van tomaat.
ingredienten voor 4 personen
- 1 rijpe mango
- 5 takjes koriander
- 1 rode Spaanse peper
- ½ perssinaasappel
- 1 zak Nachochips
Materiaal.
- Slijpplank
- Koks mes
- Afvalbakje
- Serveerschaaltje
- Serveerglas/bakje
- Keukenmachine
Bereiding.
- Bewaar voor het garneren een stukje sinaasappel en een topje koriander
- Schil de mango
- Snipper de rode Spaanse peper, Draai de mango en de gesnipperde peper met het sap van een halve perssinaasappel fijn.
(Vergeet niet hierna uw handen te wassen)
- Was de koriander
- Hak de blaadjes van de koriander fijn en meng dit door het mangomengsel
Showstuk prepareren.
- Verwijder de schil van de ananas van boven naar beneden.
- Snijd een recht plakje van de onderkant zodat de ananas recht staat.
- Steek de spiesjes gelijkmatig in de ananas.
- Bij een watermeloen de kap verwijderen door regelmatig V- V-vormig
inkeping te maken en ga hierbij met je mes precies tot aan het midden van de vrucht.
- Druk voorzichtig de kap los.
- Verwijder een deel van het vruchtvlees.
- Prik gelijkmatig gaatjes met een vleesvork in de schil om daarna de
spiesjes hierin te laten glijden
Bereiding.
- Neem en een mini bolletje mozzarella een zwarte olijf een Cherry tomaat en was de tomaat
- Rijg ze om en om aan een spiesje en zorg ervoor dat je het spiesje precies door het midden steekt
- Snijd de meloen of ananas in de gewenste vorm
- Steek de spiesjes gelijkmatig in de vrucht
- De spiesjes kunnen ook los worden geserveerd