Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Desert Recepten


Vruchtentaart

ingredienten Taart génoisedeeg
- 250 gram suiker
- 8 eieren
- 250 gram bloem
- 50 gram geklaarde boter
- 30 gram om in te vetten
- Bloem om te bestuiven

- vruchtenlikeur om het gebak te besprenkelen.
- 1 Grote rijpe mango
- 1 doosje mooie aarbeien
- 3 rijpe kiwi`s
- 1/2 liter slagroom om het geheel te garneren

Materiaal.
- mixer
- bekken
- Afvalbakje
- Bakvorm spring

Bereiding.
- Verwarm de oven op 190 gr
- Doe de suiker en de eieren in de mengkom en begin te kloppen
- Plaats de kom au bain-marie en blijf kloppen tot het mengsel een temperatuur heeft van ongeveer 30 graden heeft.
- Neem de kom uit het water en klop het geheel 10 min schuimig.
- Zet de mixer op de laagste stand en klop ongeveer 10 tot het geheel is afgekoeld.
- Spatel voorzichtig de gezeefde bloem erdoorheen.
- Daarna de geklaarde boter
- Verdeel het beslag over een licht ingevette en met bloem bestoven vorm en schuif het geheel direct in de voorverwarmde oven.
- Baktijd ongeveer 30 min
- Neem uit de oven en stort het op een taartrooster draai ieder kwartier om plakken te voorkomen

ingredienten Banketbakkersroom/crème patissier(750 gram)
- 6 dooiers
- 125 gram suiker
- 40 gram bloem
- 500cc melk
- 1 vanillestokje, gespleten

Materiaal.
- Afvalbakje
- Beslagkom
- garde

Bereiding.
- Doe de eidooiers en ongeveer 1/3 van de suiker in een kom en klop zolang het mengsel bleek van kleur is en een lint vormt.
- Zeef de bloem hierboven zorgvuldig
- Breng de melk met de suiker en het gespleten vanillestokje aan de kook.
- Schenk zodra zich bellen vertonen ongeveer 1/3 al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en laat het geheel op een laag vuur onder voortdurend roeren 2 min zachtjes doorkoken.
- Laat de custard in een koele kom glijden en verdeel hierover kleine vlokjes boter of poedersuiker op een vel te voorkomen.

- Snijd het kapsel (genoise deeg) overdwars in 3 gelijke stukken.
- Besprenkel de delen met een vruchtenlikeur naar keuze.
- Verdeel de banketbakkersroom (Crème Patissier) over de twee onderste delen.
- Stapel het geheel weer netjes op elkaar.
- 1/2 liter slagroom opslaan met suiker en een klein beetje vanillesuiker.
- Hiermee de taart afsmeren.
- De mango in gelijke stukken snijden en bovenop de taart uitwaaieren.
- Kiwi`s schillen en in plakjes snijden daarna gelijkmatig in de zelfde richting rondom de taart vastplakken.
- Opspuiten met slagroom en afgarneren met stukjes aardbei.