Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Garneren

    Garneren met tomaten

    Met een vlijmscherp mes, een aantal eenvoudige producten en een uurtje oefenen kunt u van elke maaltijd een feest maken.

    Tulp van Tomaat

    Tulp van tomaat

    1. Kies een mooie rode stevige tomaat was deze en snij
       deze in 4 mooie parten.
    2. Ontdoe de parten tomaat van de zaadlijsten en snijd
       deze tot ¾ in
    3. Gebruik het groene blad van een verse prei en dompel
       deze in kokend water om het soepel te maken
       droog het blad met keukenpapier.
    4. Snijd van de prei een steel en twee bladeren
    5. Vorm met de gesneden prei de steel en bladeren

    Vlinder van Tomaat

    Vlinder van tomaat

    1. Gebruik hiervoor mooie rijpe stevige trostomaten
       en was deze
    2. Snijdt deze in 8 gelijke parten
    3. Snijdt het vel van de onderkant van de tomaat
       tot halverwege richting de kroon en vouw deze open
    4. Leg twee van deze partjes met de schil gebogen
       naar binnen en vorm zo een vlinder
    5. Gebruik bieslook voor de voel sprieten van bieslook
      

    Bloemetje van Cherry-/tros-tomaat

    Bloemetje van tomaat

    1. Verdeel de tomaat met 4 kleine dunne sneden van de onderkant tot aan de kroon
    2. Snijdt het vel los van het vruchtvlees
    3. Vouw deze vier blaadjes open
    4. Leg er een groen blaadje onder (bijvoorbeeld munt, laurier naargelang de grootte van de tomaat)

    Margrietje van Tomaat

    Margrietje van tomaat

    1. Kies een mooie rode stevige tomaat was deze en snij
       deze in 4 mooie parten.
    2. Ontdoe de parten tomaat van de zaadlijsten en snijd
       deze tot ¾ in
    3. Gebruik het groene blad van een verse prei en dompel
       deze in kokend water om het soepel te maken
       droog het blad met keukenpapier.
    4. Snijd van de prei een steel en twee bladeren
    5. Vorm met de gesneden prei de steel en bladeren

    Roosje van Tomaat

    Roosje van tomaat

    1. Ontdoe de tomaat van de kroon
    2. Schil de tomaat als een appel vanaf de onderkant tot aan de kroonaanzet zo dun mogelijk waarbij de schil heel blijft
    3. Draai deze schil vanaf het begin tussen duim en wijsvingers zo strak mogelijk op
    4. Vouw en laatste gedeelte ruim onder de gevormde roos
    5. Garneer af met blaadjes of in vorm gesneden stukjes prei naar gelang de grootte van de roos

    Vleugel van Tomaat

    Vleugel van tomaat

    1. Gebruik hiervoor een mooie stevige tomaat en was deze
    2. Snijdt de tomaat van de steelaanzet in tweeën
    3. Leg de tomaat plat op het werkblad en snijdt een mini wig uit de bolle kant van de tomaat, herhaal dit door steeds een grotere wig te snijden tot aan de rand van de tomaat waar 2 losse partjes overblijven
    4. Verwijder de steelaanzet van die partjes
    5. Schuif voorzichtig trapsgewijs de wiggen uit

    Waterlelie van tomaat

    Waterlelie van tomaat

    1. Houdt de tomaat met de kroon naar het werkblad
    2. Snijdt met de regelmaat van een 20eurocent muntstuk rondom het midden van de tomaat in tot aan het hart
    3. Verwijder de onderkant van de tomaat
    4. Snijdt de schil de los van het vruchtvlees
    5. Vouw de blaadjes los van het vruchtvlees

      
      






Tomaat




Wortel




Groenten




Sinaas(appel)