Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Garneren

    Garneren met appel en citrus vruchten

    Garneren met appels en citrus vruchten is simpel.
    Met wat oevenen en een scherp mes en onderstaande instructies maakt u van een gewone maaltijd iets speciaals.



    Vleugel van Appel

    Vlinder van tomaat

    1. Gebruik hiervoor een mooie stevige appel en was deze
    2. Snijdt de appel van de kroon tot de steel aanzet in tweeën
    3. Leg de appel plat op het werkblad en snijdt een mini wig uit de bolle kant van de appel, herhaal dit 4 tot 5 keer door steeds een grotere wig te snijden
    4. Schuif voorzichtig trapsgewijs de wiggen uit
    5. Bewaar tip voor het verkleuren gebruik citroen of voorzie de appel met een gelatine laagje


    Space van Appel

    Space van Appel

    1. Gebruik hiervoor een mooie stevige appel en was deze
    2. Verdeel de appel in drie delen
    3. Snijdt drie vleugels uit de appel
    4. Zet deze terug in de appel
    5. Bewaar tip voor het verkleuren gebruik citroen of voorzie de appel met een gelatine laagje


    Chinese jonk van Appel

    Chinese jonk van Appel

    1. Snijdt de appel vanaf de kroonaanzet doormidden
    2. Snijdt één vleugel uit de appel
    3. Vouw de vleugel terug en snijdt deze doormidden
    4. Zet de vleugel terug in de appel en vouw deze uit
    5. Vervaardig een mast van een cocktailprikker en een laurierblaadje


    Krullen van citrusvruchten

    Krullen van citrusvruchtenl

    1. Boen de vrucht schoon.
    2. Snijdt deze in dunne gelijkmatige plakjes van ong. 2 a 3 mm.
    3. Snijdt een plakje precies tot het hart over het witte vruchtvlees vliesje in.
    4. Neem de ingesneden plakjes in beide handen aan twee kanten van de inkeping.
    5. Draai in tegenover gestelde richting.


    Mandje van sinaasappel

    Mandje van sinaasappel

    1. Gebruik een mooie fel oranje gekleurde sinaasappel met een dikke schil en trek met een citroentrekker over het midden rondom een reep uit de sinaasappel.
    2. Steek het begin van een eetlepel onder de uitgesneden rand met de bolle kant naar boven en werk de schil rondom los van de vrucht. Doe dit ook met de andere helft.
    3. Draai als je bij de kroon of de onderkant van de sinaasappel bent de schil voorzichtig met de hele hand los van de vrucht.
    4. Steek met een parisienneboor een geschulpte rand uit het mandje.
    5. Vul het mandje desgewenst met de overgebleven uitgesneden sinaasappel.


    Dikke krullen van citrus

    MDikke krullen van citrus

    1. Gebruik een mooie fel gele citroen met een dunne schil en snijdt deze in de breedte precies door het midden twee gelijke helften
    2. Snijd een klein kapje van de onderkant van de beide helften citroen
    3. Draai met een vloeiende beweging de onderkant van je mes naar het midden van helft de vrucht zo dat de bovenkant van je mes tot het centrum de vrucht losmaakt.
    4. Draai de vrucht en doe dit aan de andere kant precies het zelfde.
    5. Neem de losgesneden parten in beide handen vast en draai deze in tegenovergestelde richting en vorm zo vlinder




Tomaat




Wortel




Groenten




Sinaas(appel)