Company Logo

mobiel 06-53909433
info@reinierdurge.nl


Garneren

    Garneren met groente





    Bloemetje radijs

    Bloemetje radijs

    1. Gebruik hiervoor verse radijs maak de radijs schoon door het harige worteltje weg te halen en laat een stukje steel aanzet zitten.
    2. Was de radijzen.
    3. Snijd de radijs van iets onder de steelaanzet, met de vorm van de radijs, naar beneden maar niet helemaal door. Herhaal dit vier a vijf keer
    4. Leg de radijzen in ijskoud water tot de bloem zich ontvouwt
    5. Laat alle rauwkost voor het serveren in ijskoud water staan, dit geeft een knapperige bite.


    Aster van rode ui

    Aster van rode ui

    1. Neem een verse rode ui verwijder het worteleind en schil deze.
    2. Snijd de ui regelmatig V- V-vormig in en ga hierbij met je mes precies tot aan het midden van de vrucht.
    3. Haal de twee helften daarna voorzichtig van elkaar.
    4. Probeer voorzichtig de rokken van de ui van elkaar te scheiden
    5. Zet ze daarna terug in de buitenste rok


    Bloemetje van rode peper

    Bloemetje van rode peper

    1. Gebruik een vel rode stevig peper en was deze
    2. Kort deze tot de helft in
    3. Snijdt deze regelmatig tot 8 keer in tot vlak onder de steelaanzet
    4. Leg de peper in ijskoud water tot de bloem zich spreid
    5. Was je handen grondig en raak je gezicht niet aan, omdat pepers de huid kunnen irriteren


    Spaghetti van komkommer

    Spaghetti van komkommer

    1. Schil de komkommer
    2. Verdeel de komkommer in stukken van zo`n 7 a 8 cm
    3. Schil de komkommer zo dun mogelijk rond tot aan de zaadlijster
    4. Verwijder de zaadlijster en rol voorzichtig de lang en dun gesneden plak komkommer zo strak mogelijk op
    5. Snijd nu dunne ringen van de opgerolde plak om zo de spaghetti te vormen


    Waaier van komkommer

    Waaier van komkommer

    1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden
    2. Snijd daarna de delen komkommer in 4 tot 6 gelijke stukken
    3. Snijd daarna de komkommer in smalle plakjes die niet helemaal door worden gesneden, maar aan het eind aan elkaar blijven zitten
    4. Vouw ze om de beurt naar binnen voor het vormen van de komkommer


    Strikje prei

    Strikje prei

    1. Gebruik het groene blad van een verse prei en dompel deze in kokend water om het soepel te maken.
    2. Droog het blad met keukenpapier.
    3. Splits het blad als deze hol is van binnen.
    4. Snijd dunne reepjes van het blad.
    5. Het “touwtje”kan gestrikt worden.






Tomaat




Wortel




Groenten




Sinaas(appel)